Det populære Landinarnas Træningstips har vi nu oversat til dansk!

TRÆNING SOM FUNGERER FRA HVALP TIL VOKSEN HUND

Her finder du tips om dressur og træning af såvel stående fuglehunde og andre jagthunde.

På Anders og Christine Landins svenske hjemmeside kan du læse mere om Landinarnas Kennel, deres hunde og hvad de har opnået på markprøver og fuldbrugsprøver.
 
 

www.landins-hund-katt.se

Hvad de forskellige afsnit handler om er blandt andet træning af den grundlæggende lydighed som kræves for at gøre samværet med hunden let og behagelig, og for at hunden skal blive en dejlig kammerat. Du finder en hel del om apportering, og sportræning som foruden at være til nytte, også giver hundene en god mental stimulans. Nogle afsnit retter sig mest til dem som arbejder med jagthunde, mest de stående fuglehunde.

Hensigten med træningstipset er, at give konkrete og praktiske råd om, hvordan du kan træne din hund, og på rimelig tid, nå et godt resultat. Du får helt enkelt at vide, hvad du skal gøre, hvordan du skal gøre og hvornår det skal gøres. Jeg forsøger også at tydeliggøre værdien i, at variere træningsmetoder i forhold til det individ, du arbejder med. Den her kundskab rækker ofte langt, i hvert fald har det været godt, både for mig og mine hunde.

Træningsmetoderne som beskrives er ikke på nogen måde nye eller revolutionerende. Men gennem årene har jeg, med små forandringer, anvendt disse ved træning og konkurrence med såvel brugshunde som fårehunde og jagthunde. Mange års erfaringer ved dressurkurser på forskellige niveauer har vist at denne måde at træne på giver et udmærket resultat. At der i skrivende stund på gulvet rundt om mig ligger fem ruhårede hønsehunde, samtlige jagtchampions, fire af dem med førstepræmie på fuldbrugsprøve, en af dem rigsprøvevinder i elitklasse og en af dem vinder af rigsprøvens unghundeklasse, synes jeg viser at min måde at træne på fungerer for en stående fuglehund.

Bestilling

Prisen er kr. 150,- og du kan bestille her. Træningstipset er i form af et indbundet kompendium i A4 format (udskriften er i sort hvid).

Hvis du indsætter kr. 150,-  på reg. 9124 konto 1240203207 og skriver navn og adresse som afsender, så sender vi straks et kompendium til dig. (Vi tjekker kontoen daglig).

Du  kan også bestille på vores e-mail: nyramskov@mail.dk

Hanne & Poul Erik Bjerregaard

Telefon: 97 93 42 25

 

Indholdet i træningstipset
Forord 2
Om indholdet i træningstipsene. 4
Mulige træningsmetoder 5
Lederskab og forbud 6
Remtræning 8
Frihed 10
Indkald 10
Vi lærer hunden at sidde 15
Bliv der 16
Lineføring 17
Dæk 18
Bliv er en suveræn kommando 21
Apportering 27
Ræv og Grævling 32
Apportsøg 32
Dirigering 34
Træning af mark og fuglearbejde 39
Søg og reviering 39
Stand og avance 44
Tyvrejsning 45
Sekundering 45
Træg avance 46
Knaldapportering 50
Rapportering 51
Slæb 52
Vandarbejde 54
Rådyrrenhed 56
El halsbånd 57
Schweiss 59
Bringselrapportering 61
Fra hvalp til voksen 63
Træningsfugle 72
Mentalitet 76
Hunde der piber og hyler 80
Rømmere 81
Kontaktproblem 83
Forvandle din ruhår til en spaniel 83
Tænk på at skifte kommando 84