Vi er en lille kennel helt ude ved Vesterhavet. Vores domicil er ved Stenbjerg Plantage hvor vi forsøger os med seriøs opdræt af ruhårede hønsehunde.

Vores mål for det avl og opdræt vi laver, er en "hel hund" med dette mener vi, en korrekt bygget hund uden væsentlige fejl, med et godt hårlag, med andre ord - den skal være en god type, have gode brugsegenskaber, sunde hofter, let at dressere og et godt temperament, således at den kan være en god jagthund, men også en god familiehund. 

Med hensyn til jagten, så lægger vi stor vægt på, at hunden imellem såterne, ved vandhullet, i hjemmet og i bilen er god til at slappe af.

Hunden skal have en god "motor" have overskud til en lang dags jagt. På  marken skal den have "gnist", men den skal samtidig kunne omstille sig til et langt og besværligt schweissspor, hvis det skulle vise sig nødvendigt.

Før vi begynder at avle på en tæve, skal den være moden og fuldt udviklet (2 år) den skal have stillet på anerkendte brugsprøver og udstillinger, ikke nødvendigvis med topresultater, men for at få bedømt, om den har det rigtige eksteriør, om den har gode brugsegenskaber og gennem træning have vist, at den er til at dressere på almindelig vis.

Vores første kuld (A kuldet) blev rigtig godt, så vi fik en kanon start på vores avl. Det forsøger vi, at fastholde ved nøje, at udvælge den avlspartner, der skal bruges til den tæve vi ønsker at avle på.

Vores hvalpekøbere er selvfølgelig medvirkende til, at vi kan få at se, hvad det er for hunde vi avler. Det kræver at der er nogen der har lyst til, at bruge tid på at føre dem frem. Både på prøver, udstillinger og mange forskellige jagtformer. Det er dem, der er med til at hjælpe os med at få vurderet resultatet af vores opdræt. Det vil vi gerne sige dem en stor tak for!

Kennel Nyramskov har modtaget Dansk Ruhår Klubs opdrætterpokal   "Kennel Hjortekærs vandrepokal"

1997 8 point      
1998 9 point
1999 12 point
2000 13 point
2001 13 point
2002 9 point
2003 12 point
2004 13 point