Kort om den Ruhårede Hønsehund            

  

Ruhåret Hønsehund hører til under gruppen stående kontinentale fuglehunde. Det er en middelstor, kraftig, rektangulær bygget hund. Det er en allround hund som korrekt trænet, kan bruges til næsten al slags jagt. Det er en førsteklasses apportør både på mark, skov og i vand. Oven i hatten får man også, med den korrekte træning en virkelig god schweisshund som er god til sporarbejde og hvis det viser sig nødvendigt, hetzer og affanger. Hele året er den en virkelig god familiehund.

 

En race med så mange evner kræver selvfølgelig en korrekt gennemført dressur, hvis man skal have det fulde udbytte af hunden.

 

Nogle påstår, at den Ruhårede Hønsehund er en svær hund at dressere, og næsten umulig at få styr på for en nybegynder. Den Ruhårede Hønsehund er, og skal være en let dresserbar hund. Selvfølgelig findes der også i denne race som i alle andre racer dårlige eksemplarer. Man skal blot være forberedt på at lægge de timer i hunden, som en god fordressur kræver. Find den hvalp der passer til dig og dine forudsætninger, få her hjælp af opdrætteren, og frem for alt, start tidligt på den rigtige måde, så skal det nok komme til at lykkedes for dig.

 

Meget mere om racen, markprøver m.m. finder du på Dansk Ruhår Klubs hjemmeside.